Прес-реліз
март 2020

NOJA Power — Створюючи найсучасніші реклоузеры в світі

Реклоузер OSM NOJA Power

Основним напрямком діяльності компанії NOJA Power є виробництво вакуумних вимикачів з автоматикою повторного включення – реклоузерів, що являють собою центральну ланку сучасних розподільних мереж.

Маючи понад 62 000 пристроїв в експлуатації в 92 країнах світу, реклоузер OSM заслужено отримав репутацію кращого в своєму класі серед розподільних пристроїв.

Розроблений в Австралії реклоузер OSM пройшов всебічні  типові випробування на відповідність галузевим стандартам, що дозволяють гарантувати надійність навіть в найсуворіших кліматичних умовах знижених температур. Завдяки використанню ізоляції з твердого діелектрика та технології гасіння дуги у вакуумі реклоузер не потребує технічного обслуговування протягом 30-ти річного терміну експлуатації та має просту систему встановлення.

Структура електричних мереж в усьому світі зазнає значних змін, у зв’язку із підвищеними вимогами до надійності електропостачання та необхідністю інтеграції великомасштабних відновлювальних джерел електроенергії (ВДЕ). Потік потужності в енергосистемі стає двостороннім, що створює певні складнощі при керуванні мережею. Наші продукти володію найсучаснішим функціоналом, спрощують керованість та покращують спостережність мережі в нових умовах, що дозволяє нашим клієнтам експлуатувати мережі максимально надійно та безпечно.

Пристрій оснащений датчиками напруги і трансформаторами струму з високою точністю вимірювання, що дозволяє налаштовувати системи комплексного захисту  струму з кроком від 100 мА і порогом чутливості від 200 мА.

Розширені можливості захисту, в тому числі синхронізація джерел живлення, захист від обриву фази, чутливий захист від однофазного замикання на землю в мережах з ізольованою нейтраллю надають інженерам релейного захисту якісні інструменти для забезпечення високої надійності електропостачання.

На сьогоднішній день це єдиний в світі реклоузер з ізоляцією з твердого діелектрика та контролем відводу газів дугового розряду. Комутаційний блок має запатентовану конструкцію, яка дозволяє контролювати викид газів у випадку внутрішнього короткого замикання. Залишки горіння дуги викидаються направлено вгору та під час падіння на землю не становлять небезпеку для людей та їх майна. Ефективність цього важливого елементу безпеки підтверджена в рамках комплексних типових випробувань, проведених незалежними лабораторіями.

У період активного оцифрування мереж ключовим елементом системи, яка відповідає сучасним вимогам автоматизації, захисту та зв’язку, є шафа керування серії RC.

Шафа керування RC

ВИСОКА НАДІЙНІСТЬ:

• Корпус з нержавіючої сталі
  • Широкий діапазон робочих температур від -40 (-60) ° C до +55 ° C
  • Висока надійність підтверджена довгостроковими статистичними даними. Середнє напрацювання на відмову (MTBF) складає 850 років
  • Найнадійніша на сьогоднішній день в світі  технологія вакуумних камер з радіальними контактами для швидкого гасіння дуги і збільшення терміну служби
  • Механічний ресурс в 30 000 операцій при номінальному навантаженні
  • Бездоганна функціональна сумісність з технологією «Smart Grid» забезпечена інтегрованими протоколами зв'язку, підтвердженими міжнародними сертифікатами
  • Герметична акумуляторна батарея 12 В постійного струму і ємністю 26 Ач забезпечує час роботи шафи керування після втрати живлення до 5 днів.
  • Високий ступінь захисту від вологи і пилу: шафа керування - IP66, комутаційний блок - IP65
  • Введення контрольного кабелю в шафу керування має антивандальний захист, а двері шафи оснащені триточковим механізмом блокування, що обмежує несанкціонований доступ до модулів системи зв'язку і керування.

Перехідний пункт лінії 20 кВ

ШИРОКИЙ НАБІР ЗАХИСТУ І ФУНКЦІЙ АВТОМАТИКИ

• Функція чутливого ​​захисту від замикання на землю (ОЗЗ) з порогом чутливості від 200 мА
  • Спрямований багатоступеневий максимальний струмовий захист (МСЗ)
  • Захист від обриву фази по струму зворотної послідовності (ЗОФ)
  • Незалежний вибір характеристик для встановлення спрямованих захистів
  • Блокування включення при наявності напруги з боку навантаження
  • Автоматичне частотне розвантаження (АЧР) з можливістю програмування декількох ступенів і захист від підвищення частоти (ЗПЧ)
  • Інтелектуальні алгоритми автоматичного введення резерву (АВР)
  • Функції синхронізації і авто-синхронізації джерел живлення для підключення схем розподіленої генерації і поновлюваних джерел електроенергії в загальну енергосистему
  • Повне налаштування логіки і функцї вільного програмування SGA на базі стандарту IEC 61499

Реклоузер OSM38 на підстанції 35 к

НАЙСУЧАСНІША СИСТЕМА ЗВ'ЯЗКУ ТА РЕЄСТРАЦІЇ ДАНИХ

• Вбудований термінал RTU дозволяє реалізувати всі сучасні протоколи зв'язку IEC 60870-5-101 / 104, IEC 61850 MMS і GOOSE (протокол «цифровий підстанції»), DNP3, DNP3-SA, DNP3 через IP, а також власні протоколи NOJA Power
  • Панель керування оператора оснащена великим РК-дисплеєм з підсвічуванням і клавіатурою розміром 40х17 рядків. Це дозволяє зручно переглядати необхідну інформацію і керувати пристроєм без підключення до ПК. Операційний персонал може отримувати детальні дані з роботи реклоузера, включаючи тип пошкодження лінії, струм спрацьовування і навіть відстань до пошкодження.
  • Просте завантаження і налаштування функцій 4-х незалежних груп захисту за допомогою системи інженерного доступу CMS
  • Можливість перегляду значень напруги, величини струму і потужності на панелі управління в реальному часі
  • У журналі профілю навантаження записи реєструються з періодичністю, яку задає користувач
  • Запис даних якості електроенергії та осциллографии
  • Інноваційний і безпечний бездротовий контроль роботи пристрою через мобільний телефон або планшет за допомогою мобільного додатку Recloser, доступного для Android і iOS

Пункт секціонування 10 кВ

Інтеграція в схеми «Smart Grid», підключення сонячних і вітрових електростанцій, застосування в якості автоматичного секціонувального пункту - абсолютна універсальність дозволяє вирішувати будь-які завдання щодо захисту і автоматизації: від захисту віддалених фідерів до застосування на підстанціях.

Реклоузер OSM від NOJA Power: Один пристрій - безліч застосувань.

Як найсучасніший реклоузер в світі може допомогти вам?